Uw winkelwagen is leeg


Welke oogschaduw past bij je oogkleur?

25-4-2018

Je hebt jezelf vast wel eens een van deze vragen gesteld:

  • Hoe kies ik de juiste kleur oogschaduw?
  • Hoe weet ik welke kleuren bij mij passen?
  • Kan ik beter mat of glanzende oogschaduw pakken?
  • Waarom zitten er zoveel kleuren in 1 palletje?

Op die vragen ga ik antwoord geven. Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel meer en kun je makkelijker goede keuzes maken. Natuurlijk ben je ook altijd welkom in de studio voor een passend advies.

Knallen!

Wil je jouw ogen meer laten opvallen, of wil je dat de kleur in je ogen juist nog meer gaat spreken, dan kun je het beste een complimentaire kleur boven je ogen zetten.

Hieronder in het color wheel kun je snel zien welke kleuren tegenover elkaar staan.

Kortom:

  •  Bruine ogen knallen het meest met blauw/paars
  •  Groene ogen knallen het meest met paarse en rood/bruin
  •  Blauwe ogen knallen het meest met bruin en oranje (roestkleur)

Nu is het natuurlijk niet zo kort door de bocht. Het heeft veel te maken met de ondertoon van je huid (koel of warm), hoe donker of hoe licht pigment heeft je huid en welke haarkleur heb je (dit kan natuurlijk nog al eens verschillen).

Sidenote: Toen ik mijn haar wit/grijs had geverfd stonden hele andere kleuren mij mooi dan nu met mijn eigen donkerblonde/assige haarkleur.

Ga je puur op de kleur van je ogen af dan kun je het beste de onderstaande "regels" volgen. Alles is open voor eigen interpretatie en het staat niet vast dat je het precies zo moet doen. Experimenteer met kleuren en vind nieuwe combinaties die jou prachtig staan. Maak foto's van jezelf en vergelijk wat jij het beste vind werken bij jouw ogen.

Blauwe en grijze ogen

Altijd goed: roze, taupe, grijs, paars, donker/marine blauw, zwart
Iets aparter: zilver, turquoise, fucsia 
Complementair: goud, koper, perzik, bruintinten

Groene en groenbruine ogen

Altijd goed: bruin, perzik, paars, khaki, mosgroen 
Iets aparter: goud, lime, grasgroen, helder paars, koraal
Complementair: plum, violet, wijnrood

Bruine ogen

Altijd goed: koper, brons, champagne, bruin, beige, khaki-groen
Iets aparter: zalm, marine blauw, knalroze, lime
Complementair: aubergine, lavendel, magenta, lila

Donkerbruin, bijna zwarte ogen

Altijd goed: koraalrood, terracotta, brons en zandkleur
Iets aparter: marine blauw, violet
Complementair: aubergine, goud, khaki

Voor iedere ooglook geldt, hoe meer kleuren je over elkaar heen gebruikt hoe meer diepte je creëert in je ooglook en hoe meer je ogen gaan spreken. Zorg daarbij altijd voor een goede zwarte mascara om je ogen meer open en groter te laten lijken.

Ben je wat ouder en heb je fijne lijntjes rondom je ogen? Dan kun je het beste voor een matte oogschaduw gaan. Iets waar een glitter in zit versterkt de fijne lijntjes en laat ze dus meer opvallen. 

Ook wanneer je hangende oogleden hebt kun je het beste glitters op je ooglid vermijden. Deze laten ze nog dikker en meer poofy lijken. Matte oogschaduws of iets waar een lichte glans in zit werkt dan beter voor je.

Breng voor je oogschaduw eerst een eyeprimer aan en laat deze 30 sec inwerken. Een eyeprimer zorgt voor meer kleurpigmentatie en dat de oogschaduw de hele dag op zijn plek blijft zitten zonder de verschuiven in de fijne lijntjes. Ga aan de slag en experimenteer er op los! Alleen dan weet je welke kleuren het beste bij jou passen.


Deel dit bericht

Meer