Uw winkelwagen is leeg


Make-up tips voor hangende-oogleden

8-5-2018

Heb je hangende oogleden of hangende ogen? Dan zijn hier een paar tips en trics om je zo goed en mooi mogelijk op te maken.

In mijn dagelijkse werk komen er meer vrouwen voorbij met hangende oogleden dan dames die het bewegend ooglid zichtbaar hebben. Natuurlijk kun je dit al van jongs af aan hebben (zoals ikzelf), maar met de leeftijd wordt je huid slapper en krijgen heel veel vrouwen last van hangende oogleden.

Daarbij zijn er ook echt een aantal dingen die je niet kunt doen als je hangende oogleden of ogen hebt. Het kan natuurlijk altijd, maar maakt het je oogopslag dan ook daadwerkelijk mooier?

Op mijn facebook staat een video met alle do's en don'ts van make-up bij hangende oogleden. Kijk deze vooral als dit voor jou van toepassing is. 

 

Concealer

Het allerbelangrijkste om mee te beginnen, of je nu hangende ogen of oogleden hebt, is concealer gebruiken. Hoe je dit precies moet gebruiken lees je in een van mijn vorige blogs. Heb je daarbij last van donkere oogleden gebruik dan vooral de vloeibare concealer voor je oogleden.

Concealer zorgt ervoor dat je een frisse open en wakkere blik krijgt. Dit helpt je dus al meteen zonder dat je uberhaupt bent begonnen aan de oogschaduw of mascara!

Wenkbrauwen

Zorg ervoor dat je een wenkbrauw poeder of potlood pakt in de kleur van je haar of 1 tint donkerder. Maak de wenkbrauw vorm juist met een mooi dakje erin. Dit zorgt ervoor dat je ogen gelifter en meer open lijken.

Maak je de vorm wat meer horizontaal of te dik dan wordt het wat zwaarder ipv een gelift effect.

Oogschaduw

Voor het juist aanbrengen van oogschaduw kun je het beste mijn video's bekijken op de facebookpagina van Sarah's Colors.

Belangrijk!

- De oogschaduw in ieder geval zo hoog aanbrengen dat je de kleur boven je wimpers ziet als je recht vooruit kijkt.

- Meerdere kleuren over elkaar heen gebruiken zodat je een groter diepte verschil krijgt en je ogen meer naar voren komen.

- Oogschaduw in een schuine lijn omhoog aanbrengen (cat eye) ipv te ver naar beneden/buiten, waardoor je het hangende effect juist versterkt.

- Breng een zachte oogschaduw onder je onderste wimperrand aan waardoor de bolling van je oog versterkt wordt en je ogen groter en ronder lijken.

- Gebruik geen glitter of hevig glimmende oogschaduw, hierdoor lijken je ogen dikker meer puffy. De enige plek waar je glimmende oogschauw kunt gebruiken is als een highlighter op je bewegend ooglid en je binnenste ooghoekje tegen je neus aan.

 

Eyeliner

Zelf breng ik nooit eyeliner aan omdat dit mijn ogen juist verkleint ipv vergroot. Dit geldt voor heel veel andere dames ook zo. Iedereen vind eyeliner geweldig, maar het is maar voor weinig mensen echt weg gelegd.

Wil je toch graag eyeliner gebruiken kies dan juist voor een vrolijk kleurtje ipv zwart en maak een mooi dun lijntje net boven je wimpers. Op deze manier kun je toch eyeliner dragen zonder dat het afdoet aan je make-up.

 

Oogpotlood

De juiste manier om oogpotlood te gebruiken bij hangende ogen of oogleden is om alleen in het buitenste hoekje wat oogpotlood aan te brengen en deze dan omhoog uit te blenden in je oogschaduw/arcadeboog.

Ook kun je oogpotlood aanbrengen onder je onderste wimperrand. Zorg ervoor dat je van buiten naar binnen werkt en de buitenkant het breedste is en het naar de binnenste hoek verdwijnt. Zo lijken je ogen opties groter.

Breng nooit donkere oogpotlood aan op je waterlijn als je kleine ogen hebt of hangende oogleden. Hierdoor lijken je ogen kleiner.

Mascara

Zorg dat je mascara aanbrengt van je aanzet tot aan het eind van je wimpers. Zo nodig 2 of 3 laagjes. Je ogen lijken hierdoor groter en meer open.

 

Lijkt het je leuk om meer te leren? Je bent altijd welkom om een workshop te volgen bij mij in de salon.

 

 

 

 

 


Deel dit bericht

Meer