Uw winkelwagen is leeg


Hoe werk je oneffenheden weg?

20-4-2018

 

Om zoveel mogelijk oneffenheden te voorkomen lees je ons vorig blog over "hoe reinig ik het beste mijn huid".

Natuurlijk zijn niet alle oneffenheden te voorkomen, zo hebben we ook te maken met oneffenheden door stress en vermoeidheid. De vrouw op de blogfoto heeft een huidaandoening genaamd vitiligo, hierbij ontbreekt er pigment in bepaalde delen van de huid. 

Het hoort allemaal bij ons als mens, maar het is ook fijn dat we dit kunnen wegwerken met een paar snelle stappen. Je voelt je dan vaak een stuk zelfverzekerder.

 

RODE HUID & RODE PLEKJES / COUPEROSE

Heb je een roder gezicht dan de rest van je lichaam? Dan is het fijn om te beginnen met een groene CC cream. Het groen in de crème heft het rode van de huid op. Zo ziet de huid er meteen al rustiger uit. Dit is een mooie basis en primer alvorens je foundation aanbrengt.

Heb je hier en daar wat rode plekjes of couperose? Dan kun je het beste te werk gaan met een groene concealer stick. Hiermee kun je plaatselijk de plekjes aanstippen en de concealer in de huid deppen met je vingers. Daarna kun je met een huidskleurige concealer er overheen waarna je de foundation aanbrengt.

DONKERE KRINGEN

Heb je last van donkere (paarse) kringen onder je ogen? Dan kun je het beste een zalmkleurige concealer aanbrengen. Deze heft het paars/blauw in je huid op, waarna je door kan gaan met de huidskleurige concealer. Je fixeert concealer altijd met poeder.

Heb je last van donker verkleurde oogleden? Gebruik dan een vloeibare concealer waarna je deze met poeder fixeert.

CONCEALER

Zoals je gelezen hebt zijn er verschillende manieren om oneffenheden te camoufleren. Mocht je geen uitgesproken oneffenheden hebben is het altijd mooi om concealer aan te brengen op een aantal delen van het gezicht. Zoals onder de ogen (in een driehoeksvorm), rondom de neusvleugels en op de kin.

Onder de ogen frist het je blik op en lijk je een stuk wakkerder (altijd handig!).

Rondom de neusvleugels en op de kin is het altijd wat roziger dan de rest van je gezicht. Doordat je hier wat concealer aanbrengt oogt het geheel rustiger.

Breng voor een goed resultaat de concealer aan met een penseel en blend het in de huid met een beauty spons.

LET OP! Zorg altijd dat je concealer een tint of twee lichter is dan je eigen huidskleur. Hiermee hef je daadwerkelijk de verkleuringen van je huid op waardoor het rustiger wordt. Daarna kun je doorgaan met je foundation.

FOUNDATION

De juiste kleur van je foundation test je door een klein streepje op je kaaklijn te zetten. Deze kleur moet vloeiend overlopen in je nek. Alleen dan heb je de juiste kleur.

Zorg dat je de foundation aanbrengt met een vochtige beauty spons. Je brengt het op een deppende manier aan. Zo krijg je een mooi geairbrushed effect. Fixeer de foundation altijd met een matterende en fixerende poeder. Zo breng je het op de juiste manier aan en hoef je er de hele dag niet meer naar om te kijken.

Je bent altijd welkom in de salon voor een perfect kleur advies!

 

 


Deel dit bericht

Meer