Uw winkelwagen is leeg


Hoe reinig ik het beste mijn huid?

18-4-2018

Tijdens de afgelopen jaren heb ik dit maar al te vaak gehoord: "nee hoor ik haal mijn make-up er 's avonds niet af, ben ik te lui voor of heb ik geen zin in".

Dé basis voor een mooie natuurlijke make-up is een gave huid. Zorg er dus goed voor door middel van de volgende tips.

 1. Drink voldoende water op een dag. Water zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Water heeft ook een zuiverende werking, de nieren hebben namelijk voldoende water nodig om de afvalstoffen af te voeren.
   
 2. Raar maar waar, je huid wassen met water droogt de huid uit. Douche niet langer dan 10 minuten en maak je gezicht liever schoon met een micellair water. Dit is een fantastisch alternatief omdat het vaak niet met water hoeft te worden afgespoeld. Ze kan zelfs als verzorgingsproduct dienen als het micellair water beschermende, verzachtende, hydraterende en andere actieve bestanddelen bevat. Vaak zitten er ook geen parabenen of parfum in verwerkt wat ook fijn is voor de gevoelige huid.

  Micellair water: Micellen zijn onderdelen van moleculen die make-up en vet clusteren en vasthouden. Aanbrengen op een watje, zacht over de huid vegen en al het vuil wordt verwijderd.
   
 3. Gebruik echt élke ochtend een dagcrème die aansluit bij jouw huidtype. Dagcrèmes met hyaluron zijn uitermate geschikt voor de rijpere huid. Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af. Dit goedje zorgt voor soupplesse van gewrichten en ook de huid. Een rijpere huid is daarom ook minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid. Doordat hyaluronzuur goed vocht vast kan houden zorgt voor vermindering van rimpeltjes. Let op: rimpels die ontstaan zijn door zonschade kunnen niet verminderd worden door toevoegen van hyaluronzuur
   
 4. Hoef je bij thuiskomst niet meer weg? Haal direct je make-up eraf met micellair water en breng daarna een laagje vaseline rondom je ogen aan en op je lippen. Dit is een hele goedkope optie voor hydratatie van de huid. Je zult zien dat na een aantal dagen ook je wallen minder worden! Win - win situatie.
   
 5. Heb je een erg droge huid? Gebruik dan een huidolie die je voor het aanbrengen van je make-up in je huid masseert. Of voeg 3-4 druppeltjes toe aan je beauty blender alvorens je de foundation aanbrengt. Geen droge velletjes meer! Ik kan echt niet meer zonder.

 


Deel dit bericht

Meer