Uw winkelwagen is leeg


Alles over lippen en lipstick

30-5-2018

 

Scrubben

De basis voor mooie lippen is een goede lipverzorging. De lippen hebben de dunste huid van het hele lichaam en ze zijn snel gebarsten of hebben losse velletjes. Dit kun je heel makkelijk voorkomen door ze regelmatig te scrubben.

Scrub je lippen, net als je lichaam en gezicht, 1x per week met een speciale lipscrub. Deze kun je kopen bij Lush of MAC, maar je maakt het ook gemakkelijk zelf. Er zijn genoeg recepten op internet te vinden en de variatie is eindeloos. Maak kleine hoeveelheden, want het is beperkt houdbaar. Zet het afgesloten potje na gebruik in de koelkast.

Hier een basis voorbeeld:

  1. 2 theelepels suiker (iedere suikersoort is geschikt. Pak wat je in huis hebt)
  2. 1 theelepel honing.
  3. 1 theelepel amandelolie of olijfolie.
  4. Optioneel: een snufje kaneel als je je lippen op natuurlijke wijze wat voller wilt maken.

 

Verzorging

Na het scrubben verzorg je de lippen het liefste met de ouderwetse vaseline (die pot met die blauwe deksel). Blijf weg van producten zoals labello. Deze onttrekken juist het vocht uit je lippen, waardoor ze nog droger en schraler worden.

Mijn tip is om elke avond voor het slapen gaan een laagje vaseline op je lippen te doen zodat dit gedurende de nacht in kan trekken!

 

 

Lipstick of lipgloss

Er zijn natuurlijk oneindig veel keuzes op het gebied van lipstick en lipgloss. Vaak weet je wel wat jouw voorkeur heeft maar een goede kleur vinden kan nogal eens lastig zijn!

Zorg er in ieder geval voor dat je de kleur lipstick matcht met de rest van je makeup. Dat wil zeggen, draag je een warme make-up dan hoort hier een warme lip bij, draag je een koele make-up dan hoort hier een koele lipstick bij. 

Wil je het helemaal goed doen, dan zorg je dat je make-up matcht met je kleding. Dat wil niet zeggen dat wanneer je groen draagt, je groene oogschaduw op moet doen. Maar groen is een warme keur dus hoort hier een warme make-up bij. Als je meer wilt weten over oogschaduw matchen kun je het beste dit blog lezen.

Voorbeeld 1: bruin/bronze oogschaduw & terracotta blush -> daar past een perzik, oranje of bruine lipstick bij.

Voorbeeld 2: grijs/zwarte oogschaduw & roze blush -> daar past een roze, paarse of een knalrode lipstick bij

 

Lipstick goed en lang laten zitten

Wil je de lipstick zo lang mogelijk laten zitten zonder deze steeds bij te hoeven werken, dan zijn hier een aantal tips.

Gebruik je de gewone classic lipstick dan kun je het beste een bijpassend lippotlood onder de lipstick zetten. Je kleurt de gehele lippen in (dus geen lijntje rondom de lippen trekken) en daarna zet je de lipstick eroverheen. Dit zorgt dat de lipstick beter hecht, meer pigment heeft en langer blijft zitten zonder uitlopen in de fijne lijntjes.

Soms kan het alsnog gebeuren dat lipstick toch uitloopt in fijne lijntjes rondom de mond. Hiervoor is een speciaal transparant potlood ontwikkeld wat je buiten je eigen liplijn zet. Dit houdt de lipstick tegen.

Matte lipstick heeft een andere werkwijze. Hiervoor is een speciale transparante lip primer ontwikkeld verrijkt met vochtinbrengende middelen en vitamine E welke de lippen voedt en de lipstick dus niet droog aanvoelt. De lipstick hecht beter aan de lippen en blijft nog langer zitten dan het al doet!

Lipgloss is een vettig product en verdwijnt sowieso sneller dan een lipstick. Je kunt het proces vertragen door ook een bijpassend lippotlood onder de lipgloss te zetten. Hierdoor wordt de kleur wel meer gepigmenteerd. Ook kun je ervoor kiezen om een lippotlood, lipstick en lipgloss over elkaar heen te gebruiken. Hierdoor heb je extra lang profijt van de lipkleur. 

 

Ben je benieuwd welke kleur jou het beste staat? Dan ben je altijd welkom in de salon om allerlei kleuren uit te testen en advies te krijgen van make-up artist Sarah's Colors.

 


Deel dit bericht

Meer