Uw winkelwagen is leeg


Mascara tips

14-8-2019

Mascara is een fantastisch product om in een mum van tijd een heel verschil te maken in ons gezicht. De een gebruikt het elke dag, de ander alleen in het weekend.

Wat moet je weten over mascara?

Delen

Het delen van je oogroducten met je vriendinnen, zussen of moeder is nooit een goed idee. Bacterien planten zich via make-up makkelijk verder en je ogen zijn zeer gevoelig voor infecties. Jouw mascara is ook echt alleen van jou en van niemand anders.

Laagjes

Als je gedurende de dag denkt dat het effect van de mascara wat is afgenomen wil je er misschien nog een laagje extrra overheen doen. Doe dit niet! DOor het opeenstapelen van laagjes mascara drogen de wimpers uit, waardoor ze sneller uitvallen als je de make-up verwijderd bij het schoonmaken. Zorg 's ochtends voor voldoende dekking.

Pompen

Pompbewegingen maken met je mascara borsteltje. Iedereen is er wel schuldig aan, ook ik vroeger toen ik nog niet wist wat er mee kon gebeuren. Door het pompen komt er steeds meer lucht in je mascara en droogt deze heel snel uit. Daarbovenop komen er ook bacterien binnen en dat wil je niet. Het beste kun je in een vloeiende draaiende beweging je borsteltje eruit halen.

Wimpers krullen

Gebruik je een wimperkruller? Zorg dan dat je deze als eerste gebruikt alvorens je mascara aanbrengt. Wanneer je de twee omdraait en eerst mascara aanbrengt heb je grote kans dat je wimpers afbreken tijdens het krullen. Dit komt omdat ze dan droger en fragieler zijn door de mascara.

Houdbaarheid

Zorg ervoor dat je optijd een nieuwe mascara aanschaft. De levensduur is ongeveer 3-4 maanden. Hierna merk je dat de kwaliteit zichtbaar en voelbaar achteruit gaat. De mascara is klonteriger geworden door de lucht die er elke dag ingepompt wordt. Probeer de levensduur niet te verlengen door er wat water aan toe te voegen maar schaf een nieuwe aan.

Make-Up Workshop bij Eindhoven

Wil je meer tips en trucs leren omtrent make-up? Dan is een make-up workshop bij Sarah's Colors een uitstekend uitje met je moeder, zussen en/of vriendinnen!

Onze studio bevind zich in Sterksel tussen Eindhoven in Weert. Maar we komen ook op locatie door heel Nederland en Belgie.


Deel dit bericht

Meer